suntem o structura de economie sociala

Asociatia Lemniko este o asociatie non profit.

Asociația Lemniko este o organizație non-profit care se bazează pe economia socială. Misiunea noastră este de a combate sărăcia și excluziunea socială prin crearea de locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile și reintegrarea lor în comunitate pe o perioadă de 3-5 ani. Ne asigurăm sustenabilitatea prin fabricarea de jucării, organizarea de ateliere creative și vânzarea de produse proprii, românești sau chinezești pe acest site web. Veniturile obținute sunt investite în salarii, materii prime și echipamente. În viitorul apropiat, ne dorim să creăm 7 de locuri de muncă prin modernizarea unui spațiu de producție de 300 mp. Momentan, avem o capacitate de producție redusă, iar veniturile obținute din producție nu acoperă cheltuielile, deci suntem nevoiți să ne bazăm și pe vânzările online pentru a supraviețui. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru faptul că vânzăm produse care nu ne aparțin, dar aceasta este singura noastră opțiune în prezent.

Cateva lucruri interesante

Uneori cifrele vorbesc. Noi preferam sa va povestim pe scurt...

36

Produse proprii in magazinul online Ne-am lansat acum 9 ani am reusit sa avem un numar impresionant de produse pe care le producem. Verificati categoria “Jucarii Lemniko” pentru a le identifica mai usor. Momentan nu avem si magazin online.

83%

Din angajatii nostri

83% din personalul angajat al Asociatiei Lemniko a provent din randul persoanelor vulnerabile (familii monoparentale si romi in cazul nostru).

375.557 vizitatori online

De vizitatori de la inceputul anului 2016 pana in februarie 2023

Oamenii intra si descopera cu drag niste produse superbe.
Reactiile sunt complesitoare pentru noi atunci cand suntem sunati dupa primirea coletelor.
Clientii nostri ne devin prieteni si parteneri.

cine ne-au ajutat?

Partenerii nostri

Asociatia Lemniko isi propune pentru inceput sa isi atinga obiectivele si sa dezvolte programe pornind de la produsele fabricii de jucarii din lemn pe care aceasta a construit-o cu ajutorul Consiliului Judetean Ilfov si POSDRU prin proiectul:
Investeşte în oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară: 6. “Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenţie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”
Titlul proiectului: SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale
Cod Contract: POSDRU/168/6.1/S/144453

  • Combaterea sărăciei și excluziunii sociale. Ce este excluziunea sociala? Excluziunea sociala este “procedura prin intermediul careia, anumite grupuri sunt dezavantajate in mod sistematic, deoarece se confrunta cu discriminari legate de etine, rasa, religie, sex, orientare sexuala, origine, varsta, dizabilitate, migratie, locul in care traiesc, etc. Discriminarile se creeaza fie din partea institutionalizarii publice, precum sistemul juridic, educatie, servicii de sanatate si bunastare, fie din partea institutionalizarilor sociale, societatii si a persoanelor”
  • Promovarea ocupării prin crearea de locuri de muncă decente în judeţ, prin sprijinirea mobilităţii la locuri de muncă din vecinătate și a formării profesionale adecvate a forţei de muncă de pe teritoriul judeţului.
  • Dezvoltarea şi promovarea unor activităţi şi servicii generatoare de profit pentru a ajuta persoanele excluse social sau cele expuse riscului de excluziune socială să se integreze sau reintegreze pe piaţa muncii, în structurile economiei sociale şi/sau în economia formală;
  • Promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil şi durabil pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă la nivel regional şi local;
  • Consolidarea capacităţilor, competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru grupurile vulnerabile
  • Creşterea oportunităţilor de ocupare pentru persoanele de etnie roma, pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru alte grupuri vulnerabile expuse riscului de excluziune socială.
  • Promovarea activităţii locale şi cetăţenie activă cooperare şi solidaritate socială.
Ce ne propunem....

Fabrica de jucarii din lemn, Lemniko iși propune să evidențieze aspectele plăcute ale unei jucării din lemn. Simplitatea și naturalețea joacă un rol foarte important, iar în tandem cu frumusețea si culorile vii, stârnesc interesul și pun la lucru imaginația copiilor. De asemenea, faptul ca sunt realizate din lemn asigură rezistența jucăriilor Lemniko. Produsele noastre reprezintă mai mult decât jucării tradiționale, fiind special concepute pentru a încuraja spiritul de distracție și pentru a crea mediul propice de învățare. Accentul va fi pus pe furnizarea unor produse ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător. Faptul că fiecare produs este în totalitate ECO are menirea de a crește gradul de conștientizare al părinților față de importanța evitării produselor periculoase pentru sănătatea copiilor.

Speram sa reusim...

 Echipa noastra manageriala

 

Marius Chirea

Director Comercial Voluntar

Thomas Edison: „Oportunitatea e pierdută de majoritatea oamenilor pentru că e imbrăcată în salopetă și arată ca munca"

Natalia Craciun

Director de creatie

Sunt Natalia Craciun, lucrez la fabrica de jucarii si am grija de ea cat lipseste bunicul meu, Mos Craciun

Crina Chirea

Presedinte

Succesul nu este intamplator. Dar suntem datori sa ii ajutam si pe altii ca sa se ridice.