Loading cart contents...
View Cart Checkout
Cart subtotal:

Asociatia Lemniko este o asociatie non profit.

Misiunea noastra este aceea de a combate saracia si excluziunea sociala prin crearea de locuri de munca pentru persoanele vulnerabile. Urmarim reintegrarea in comunitate a acestora intr-un ciclu de 3-5 ani. Ne asiguram sustenabilitatea fabricand jucarii, organizand ateliere creative in Programul Saptamana Scoala Altfel la micuta noastra fabricuta si vanzand produse(proprii, romanesti sau chinezesti) pe acest website. Toate veniturile se investesc in salarii, materie prima, masini, utilaje. Pentru la anul ne dorim crearea a 30 de locuri de munca prin construirea unui spatiu de productie de 300 mp. In acest moment avem o capacitate de productie redusa iar veniturile din productie nu pot acoperi cheltuielile daca nu sunt sustinute de vanzarile prin magazinul online. Conform legii avem dreptul sa ne asiguram sustenabilitatea si prin vanzarea de produse. Multumim pentru intelegere si ne cerem scuze pentru vanzarea de produse care nu ne apartin dar in acest moment nu avem de ales pentru a supravietui.

Cateva lucruri interesante

Uneori cifrele vorbesc. Noi preferam sa va povestim pe scurt…

36

Produse proprii in magazinul online

Desi ne-am lansat de trei ani am reusit sa avem un numar impresionant de produse pe care le producem. Verificati categoria “Jucarii Lemniko” pentru a le identifica mai usor.

83%

Din angajatii nostri

In prezent, 83% din personalul angajat al Asociatiei Lemniko provine din randul persoanelor vulnerabile (familii monoparentale si romi in cazul nostru).

250 mii

De vizitatori de la inceputul anului 2016 pana in noiembrie 2018

Oamenii intra si descopera cu drag niste produse superbe. Reactiile sunt complesitoare pentru noi atunci cand suntem sunati dupa primirea coletelor. Clientii nostri ne devin prieteni si parteneri.

Partenerii nostri

Asociatia Lemniko isi propune pentru inceput sa isi atinga obiectivele si sa dezvolte programe pornind de la produsele fabricii de jucarii din lemn pe care aceasta a construit-o cu ajutorul Consiliului Judetean Ilfov si POSDRU prin proiectul:
Investeşte în oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară: 6. “Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenţie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”
Titlul proiectului: SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale
Cod Contract: POSDRU/168/6.1/S/144453

Ce obiective avem?

• combaterea sărăciei și excluziunii sociale.

Ce este excluziunea sociala? Excluziunea sociala este “procedura prin intermediul careia, anumite grupuri sunt dezavantajate in mod sistematic, deoarece se confrunta cu discriminari legate de etine, rasa, religie, sex, orientare sexuala, origine, varsta, dizabilitate, migratie, locul in care traiesc, etc. Discriminarile se creeaza fie din partea institutionalizarii publice, precum sistemul juridic, educatie, servicii de sanatate si bunastare, fie din partea institutionalizarilor sociale, societatii si a persoanelor”

• promovarea ocupării prin crearea de locuri de muncă decente în judeţ, prin sprijinirea mobilităţii la locuri de muncă din vecinătate și a formării profesionale adecvate a forţei de muncă de pe teritoriul judeţului.
• dezvoltarea şi promovarea unor activităţi şi servicii generatoare de profit pentru a ajuta persoanele excluse social sau cele expuse riscului de excluziune socială să se integreze sau reintegreze pe piaţa muncii, în structurile economiei sociale şi/sau în economia formală;
• promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil şi durabil pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă la nivel regional şi local;
• consolidarea capacităţilor, competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru grupurile vulnerabile
• creşterea oportunităţilor de ocupare pentru persoanele de etnie roma, pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru alte grupuri vulnerabile expuse riscului de excluziune socială.
• promovarea activităţii locale şi cetăţenie activă cooperare şi solidaritate socială.

Fabrica de jucarii din lemn, Lemniko iși propune să evidențieze aspectele plăcute ale unei jucării din lemn. Simplitatea și naturalețea joacă un rol foarte important, iar în tandem cu frumusețea si culorile vii, stârnesc interesul și pun la lucru imaginația copiilor. De asemenea, faptul ca sunt realizate din lemn asigură rezistența jucăriilor Lemniko. Produsele noastre reprezintă mai mult decât jucării tradiționale, fiind special concepute pentru a încuraja spiritul de distracție și pentru a crea mediul propice de învățare. Accentul va fi pus pe furnizarea unor produse ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător. Faptul că fiecare produs este în totalitate ECO are menirea de a crește gradul de conștientizare al părinților față de importanța evitării produselor periculoase pentru sănătatea copiilor.

Echipa noastra manageriala

null

MARIUS CHIREA

Director Comercial Voluntar

Thomas Edison: „Oportunitatea e pierdută de majoritatea oamenilor pentru că e imbrăcată în salopetă și arată ca munca

null

STEFAN NEAGOE

MANAGER GENERAL

Orice provocare este un pas inainte, orice pas inainte inseamna progres.

null

NATALIA CRACIUN

DIRECTOR DE CREATIE

Sunt Natalia Craciun, lucrez la fabrica de jucarii si am grija de ea cat lipseste bunicul meu, Mos Craciun

null

CRINA CHIREA

Presedinte

Succes nu este intamplator.