Poate credeţi că nu este vorba decât despre o strategie de marketing pe care încercăm să o implementăm prin aceste articole, având în vedere că sunt scrise pe pagina unui producator de jucării din lemn şi este adevărat, dar am decis că este nevoie de o strategie sinceră de comunicare.

Toate lucrurile sunt trecătoare iar cel mai important lucru pe care am putea să-l obţinem nu este de natură materială. Poate că avem o contribuţie măruntă cât o sămânţă în ceea ce priveşte formarea şi educarea unui copil, dar ce sădim astăzi încolţeşte, creşte şi vom culege peste ani. Este important ca în tot ceea ce facem să purtăm în inimă şi în gând această responsabilitate.


Ţi-am menţionat şi altădată despre timpul de calitate şi despre cât de important este să i-l acorzi copilului tău. Ce înseamnă de fapt acest timp de calitate? Înseamnă ca atunci când sunteţi împreună, să îi acorzi toată atenţia ta, să vorbiţi şi să îi asculţi cu interes ideile, să vă deschideţi unul faţă de celălalt şi să comunicaţi simpatetic. Foloseşte în aceste momente poate maşinuţa din lemn preferată, păturica cu care adoarme, cana preferată sau obiectele care-i crează un mediu confortant.

De asemenea, nu uită să acorzi atenţia necesară şi celorlalţi, mai ales când micuţul este în preajmă deoarece, ca simplu observator al relaţiilor care se împletesc în jurul lui, el învaţă despre sentimente, despre iubire. Din păcate, neatenţia şi lipsa de timp pot insufla un model de viaţă defectuos care depăşeşte graniţele prezentului şi se perpetuează. A-ţi trata copilul cu indiferenţă este o formă de abuz emoţional care va cultiva aceeaşi indiferenţă.

Iubirea unui copil este cea mai frumoasă şi cea mai sinceră experienţă de care ne putem bucura. De ce să nu o susţinem şi să o încurajăm si, urmarind ideea transmiterii acestor date, gândeşte-te cum ar fi să butăşim măcar parţial această energie.  Cum ar fi ca toate acţiunile pe care le facem pentru noi şi cei din jurul nostrum să izvorască din iubire?

Revenind cu picioarele pe pământul zilelor noastre, conştientizăm că puterile ne sunt limitate. Astăzi pare că timpul s-a condensat şi ne rămâne din ce în ce mai puţin pentru a-l utiliza după bunul nostru plac. Totuşi, există trucuri care ne pot ajută să rupem momente drăgăstoase alături de copilul nostru:

Când pleci la cumpărături, ia-l cu ţine şi roagă-l să se gândească la ce alimente sunt necesare pentru prepararea felului de mâncare preferat pe care să le pună în coş. Dacă este prea mic, probabil că te va ascultă cu interes citind eticheta alimentelor în timp ce-ţi atârnă în braţe.

Dacă trebuie să îţi speli maşină, nu-i alt moment mai potrivit pentru inventat poveşti despre ploaie… sau puteţi crea povestea jucăriilor lui şi poţi strecura pe alocuri informaţii despre cum să-şi igienizeze maşinuţa din lemn. Fă-l să-ţi urmeze exemplul.

Ai facturi de plătit? În timp ce aşteptaţi la ghişeu puteţi învaţă să număraţi, să socotiţi. Te poate ajuta memorând totalul de plată.

Posibilităţile sunt infinite, vă puteţi juca astfel fără să vă loviţi de limitele monotone ale cotidianului, petreceţi un timp de calitate împreună şi, simultan, îi stimulezi creativitatea, îi lucrezi memoria, îl poţi învaţă despre responsabilitate.

Aminteşte-ţi de maşinuţa din lemn, jucăriile sunt mereu o cheie potrivită pentru a-i deschide gândurile şi creativitatea.

 
formular 2% lemniko