YINSH de la Huch and friends

, ,

YINSH este un joc extraordinar de strategie abstracta, pentru doi jucatori, cu o multime de premii si nominalizari la activ. Impresioneaza atat prin mecanica jocului cat si prin eleganta pieselor, inele si jetoane cu aspect marmorat.

Jucatorii incep fiecare cu cate 5 inele pe tabla de joc iar obiectivul este acela de a castiga trei dintre ele. Pot reusi acest lucru daca formeaza linii de cate 5 jetoane de culoarea lor, fiecare linie astfel formata determinand castigarea unui inel care se va scoate din joc si se va aseza in zona de scor. Invingatorul partidei este cel care va face acest lucru de trei ori.

Regula de joc este urmatoarea: fiecare introduce in tura lui cate un jeton, cu fata in sus de culoarea care-i apartine, asezandu-l in interiorul unui inel propriu determinand astfel mutarea lui pe o directie liniara. Inelul se poate opri doar pe un spatiu liber si poate chiar sa sara peste un jeton sau mai multe, daca acestea sunt lipite. Daca se intampla acest lucru, jetoanele peste care inelul a sarit, se vor intoarce pe partea cealalta. Astfel culoarea lor se poate schimba in permanenta. Fiecare jucator in momentul in care reuseste formarea unei linii de 5 jetoane de culoarea lui, va castiga un inel dar va aduce in acelasi timp jetoanele respective in rezerva, lucru care-i poate diminua influenta pe care a avut-o pe tabla de joc si poate schimba cursul acestuia. De asemenea, fiecare linie pe care o formeaza inseamna un inel mai putin pe tabla de joc fata de adversar deci mai putina putere. Cu alte cuvinte, fiecare linie de cinci jetoane te aduce mai aproape de victorie dar te va face mai slab in acelasi timp. Diferenta dintre o miscare buna si una rea depinde de situatia in care va aflati la un moment dat, si de aceea trebuie sa gasiti permanent un echilibru intre acestea. Tine-ti minte insa, doar a 3-a linie conteaza!

Contine:
-O tabla de joc,
-5 Inele albe,
-5 Inele negre,
-51 jetoane (avand o fata alba , una neagra),
-un saculet de panza pentru piese.

YINSH este unul din cele mai apreciate jocuri din Proiectul GIPF din care mai fac parte GIPF, ZÈRTZ, DVONN, TZAAR, PÜNCT si LYNGK.
Completeaza-ti intreaga colectie!

Premii si Nominalizari:
2005 Games Magazine Best New Abstract Strategy Game Winner,
2004 Mensa Select Winner,
2004 International Gamers Award – General Strategy: Two-players,
2004 Tric Trac Nominee,
2004 Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Nominee,
2004 Nederlandse Spellenprijs Nominee,
2004 Spiel des Jahres Recommended.

Varsta: 13 – 99

Numar de jucatori: 2

Durata: 30 – 60’

DESCARCA: REGULAMENTUL JOCULUI

 

139.00 lei

În stoc