jurnal

Bunul prieten, căluţul din lemn.

Îţi mai aminteşti de jucăria ta preferată? Ce culoarea avea? Când ai primit-o?
Îţi mai aminteşti de poveştile în care o implicai ca personaj principal alături de tine?
O amintire cuminte ce n-are cuvinte, dar care se simte:Moş Ene nu vine, copilul se ţine curând n-adoarmă. Părinţii seamuză, negrăit se înţeleg şi pentru micuţ mai caută o scuză – fericire privindu-l găsesc. Se face târziu şi micuţul la odihnă nu vrea. Mami spre pat priveşte, dar se răzgândeşte. Căluţul cu pleoape-aplecate rezolva îndată problema aşteptată. Pe căluţul din lemn, geană pe geană la visare sendeamnă, se leagănă şi lasă povestea nceapăpoveste cu eroi şi-o răpciugă de cal care mănâncă jăratic, se transformă şi zboară, cu vântul se-ntrece, ca gândul îl petrece. Tăcerea se lasă, cu jucăria în braţe bobocul adoarme.
Care este jucăria preferată a micuţului tău? Te-ai gândit la influenţa pe care o are asupra dezvoltării lui spirituale?
Piaţă jucăriilor este extrem de ofertantă, rafturi întregi, ba chiar magazine, toate oferă, îţi oferă ţie şi copilului tău, dar ce? Seamănă roşul buzelor păpuşilor cu mărul roşu? Seamănă rozul hainelor lor cu petalele rozelor?
Te-ai gândit că ultima păpuşă pe care ai cumpărat-o se poate transforma în idealul de frumuseţe al fetiţei tale? Te rog, priveşte-o încă o dată. Eşti la fel de mulţumită de alegerea ta? Ce-o să facă dacă constituţia ei înclină spre altceva şi n-o să-şi poată atinge idealul?

Nu uita că mai puţin înseamnă mai mult. Lasă-ţi copilul să completeze imaginea jucăriei lui cu chipul blând şi iubitor al părinţilor, lasă-l să-şi atingă căluţul din lemn şi să simtă energia copacului. Da libertate imaginaţiei lui şi nu-l constrînge cu chipuri de plastic predefinite şi, mai ales, nu uita de tine. În acest joc, cel mai important eşti tu, mami şi tati. Oferă-i timpul tău, dragoste şi atenţie. Fii doar cu el şi nu încerca să rezolvi mai multe treburi în acelaşi timp pentru că este posibil să-ţi scape lucruri pe care o să le conştientizezi după ce timpul lor a trecut. Farfuriile din chiuvetă rămân nemişcate, exact în acelaşi loc, la fel de reci şi de goale, oricât le-ai lăsa acolo…

formular 2% lemniko
[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Ne poti sustine pe Facebook cu un like la pagina!” color=”primary” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-facebook” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flemniko%2F|||” add_icon=”true”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Vino voluntar in proiectele noastre!” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-users” link=”url:http%3A%2F%2Flemniko.ro%2Fformular-contact-voluntariat%2F|||” add_icon=”true”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Sau ne poti sustine cumparand jucarii din lemn pentru copii!” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-opencart” link=”url:http%3A%2F%2Flemniko.ro%2Fmagazin-de-jucarii-din-lemn%2F|||” add_icon=”true”][/vc_column][/vc_row]