Constant ne preocupăm de influenţa pe care jucăriile din lemn produse de noi o are asupra dezvoltării celor mici. Pornind de la ideea că jocurile de modelare, desenul, pictura etc. sunt activităţi care pot dezvolta de la o vârstă fragedă imaginaţia copilului şi combinând cu preocuparea noastră, încurajăm orice contact care îl poate ajuta pe micuţ să se exprime artistic.Aşa am ajuns la concluzia că jucăriile din lemn pictabile pot fi mai mult decât o distracţie pe cinste, pot fi obiecte care cer actiuni si care creează o interacţiune de calitate şi mai mare între copii-mediu şi între copii-părinţi. Manipularea obiectelor, atingerea şi murdărirea sunt aspecte ale unei curiozităţi intelectuale care îi permit copilului să crească fără inhibiţii sau limitări.


Din momentul în care este capabil să ţină creionul în mâna, copilul tău va începe să-şi exprime stările şi lumea interioară, totul într-un talmeș-balmeș de culori şi forme, dar unde nimic nu este întâmplător, totul spune ceva despre el şi personalitatea lui. Înainte să înveţe să vorbească, este felul lui de a comunica, nu trebuie decât să-l urmăreşti şi prin practică vei înţelege cuvintele din desenele lui.
Până în cel mai mic detaliu, aceaste activităţi creative vorbesc despre personalitatea micuţului artist. Instrumentul ales, culoarea, poziţionarea în pagină, dimensiunile obiectelor şi a personajelor, fiecare spune ceva. De exemplu un copil care alege să simtă culorile direct cu degetele descoperă că poate marca mediul dominându-l, nu este un copil inhibat de atenţia excesivă faţă de curăţenie, iar dacă este sigur de afecţiunea pe care o primeşte, foaia pe care se desfăşoară o va umple cu desene apropiate înte ele, poate în formă de cerc, dovadă a caracterului sau deschis, social, adaptabil.
Un beneficiu major pe care copiii îl au în urmă acestei activităţi, prin încercarea de a ţine creioanele şi pensula în mâna este ca îşi dezvoltă coordonarea armonioasă a mişcărilor şi, de asemenea, învaţă să-şi organizeze ideile şi impulsurile într-un spaţiu prestabilit şi limitat. Copiii care sunt lăsaţi să deseneze oricând îşi doresc, sunt mult mai îndemânatici şi au o capacitate mai mare de exprimare. Este un fapt dovedit.
Aşa că de ce să nu scrieţi noi poveşti colorate chiar pe jucăriile din lemn preferate?
Nu uita să închei momentul creativ şi distracţia tot într-un mod educativ. Regula “ toate lucrurile la locul lor şi un loc pentru orice lucru” structurează caracterul, da logică consecventionala gândurilor şi încurajează simţul responsabilităţii şi al autonomiei.
formular 2% lemniko