Trăim timpuri în care zilnic suntem agresaţi din toate direcţiile. La televizor, la radio, pe stradă, afişele împrăştiate în oraş, toate încearcă să se impună. Ne sunt promovate valori cu care încercăm să ţinem pasul… chiar şi atunci când nu suntem conştienţi de acest lucru, sunt atât de prezente în viaţă noastră încât pare că este alegerea noastră.

Asta ne dorim? Ne dorim să alergăm dintr-o parte în alta ca să obţinem ce? Bani? O casă? O maşină? Vacanţe?

Ce rost are orice-n lumea asta mare atunci când nu ai cu cine să te bucuri ?

Trebuie să ne oprim din acestă frenezie nejustificată, să ne uităm în jurul nostru un moment. Nu mai ştim cine suntem şi uităm că viaţa-i scurtă, lucrurile importante le lăsăm de-o parte crezând că mai este timp. Prea ne grăbim şi uităm că nu el trece ci noi ne trecem.

Când am pornit proiectul Lemniko cu fabrica de jucării din lemn, ne-am imaginat cum ar fi să reînviem bucuria copilului care am fost cândva iar la această bucurie să adăugăm posibilităţile care sunt astăzi. Vă amintiţi şi voi de copilul care alerga liber pe pajiştea muntelui culegând flori de fâneaţă? De copilul care nu se temea să iasă în ploaie şi să mergă desculţ prin noroi? De copilul care zilnic inventa noi jocuri pornind de la aceleaşi jucării din lemn, simple, cioplite de un bunic mai iscusit sau primite cadou de Crăciunul unui an dus de multă vreme?

Ne-am imaginat şi vrem să ne apropiem de o lume în care familia şi armonia se află în centrul preocupărilor noastre. Nu suntem naivi, suntem conştienţi că ne implicăm într-un proces de lungă durată, dar am hotărât să schimbăm viitorul generaţiilor următoare. Ne completăm şi ne conectăm cu familia, ne conectăm la străbuni şi ne întărim rădăcinile. Credem în simplitate şi încurajăm imaginaţia creatoare, ne sprijinim şi ne încredem în copiii prezentului începând de astăzi.

Cum o să înfăptuim toate aceste visuri?

Jucându-ne cu niste jucarii din lemn!

formular 2% lemniko